Tweets

Verzekering stage buitenland

Wat is de beste verzekering? 

Een belangrijk onderdeel van de voorbereiding van je stage is je verzekering. Het is van belang dat je goed verzekerd naar het buitenland gaat. Zorgkosten zijn in het buitenland vaak heel veel hoger dan in Nederland. Mocht je iets overkomen dan is het prettig dat je tenminste goed verzekerd bent.

Waar ga je stage lopen? Als je binnen de EEG blijft (de EU, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein), Zwitserland of Australië is, dan heb je recht op noodzakelijke medische zorg met je EHIC-pas vereist. De EHIC staat voor European Health Insurance Card, veel Nederlandse verzekeraars combineren hun medische zorgpas met deze EHIC-pas. Is dat bij jou niet het geval, dan moet je deze aanvragen bij je zorgverzekeraar voordat je vertrekt.

Zorgkosten kunnen hoog oplopen en je eigen verzekering dekt vaak voor een beperkte verblijfsduur. Het is daarom aan te raden om je eigen verzekering goed na te lezen, ook de kleine letters, en indien nodig extra te verzekeren.

Bij het kiezen van een reisverzekering dien je rekening te houden met het:

  • het doel van je reis (stage, vakantie)
  • de duur van reis
  • de dekking van je ziekekostenverzekering
  • de te verzekeren risico’s

Je kunt je laten adviseren over de verzekering die je het beste kunt nemen door TunaFish. Zij geven een goed en persoonlijk advies op maat en snelle service. Kijk hier voor meer informatie.

Banner_TunaFish_NL_2012_468x60