Verzekering stage buitenland

Wat is de beste verzekering? 

Een belangrijk onderdeel van de voorbereiding van je stage is je verzekering. Het is van belang dat je goed verzekerd naar het buitenland gaat. Zorgkosten zijn in het buitenland vaak heel veel hoger dan in Nederland. Mocht je iets overkomen dan is het prettig dat je tenminste goed verzekerd bent.

Waar ga je stage lopen? Als je binnen de EER (Europese Economische Ruimte) blijft, de EU, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein, Zwitserland of Australië is, dan heb je recht op noodzakelijke medische zorg met je EHIC-pas. De EHIC staat voor European Health Insurance Card.  De meeste Nederlandse verzekeraars combineren hun medische zorgpas met deze EHIC-pas. Je hebt de fysieke kaart daarvoor nodig.

Zorgkosten kunnen hoog oplopen en je eigen verzekering dekt vaak voor een beperkte verblijfsduur. Het is daarom aan te raden om je eigen verzekering goed na te lezen, ook de kleine letters, en indien nodig extra te verzekeren.

Bij het kiezen van een reisverzekering dien je rekening te houden met het:

  • het doel van je reis (stage, vakantie)
  • de duur van reis
  • de dekking van je ziektekostenverzekering
  • de te verzekeren risico’s van met name aanvullende medische kosten en eventuele repatriëring

Neem contact met ons op voor advies bij het kiezen van een geschikte aanvullende verzekering.