5 redenen om je stage in het buitenland te doen.

  • De persoonlijke uitdaging.

Je wilt misschien al een tijdje naar dat land, wat jouw aandacht heeft. Het geeft je de mogelijkheid met eigen ogen te zien hoe de landbouw zich daar ontwikkelt. Een heel andere omgeving met andere machines en werk methoden. En je hebt nu de kans om het te doen, straks als je een baan hebt en een hypotheek is het toch lastiger om de uitdaging aan te gaan.

  • Je leert een andere cultuur en taal kennen.

Je nieuwe omgeving heeft heel andere gewoonten en een andere achtergrond. Je leert hier beter mee omgaan, dit vergroot je vaardigheden op sociaal en cultureel gebied. Als je terug komt van je stage zul je eerst weer even moeten wennen, maar je bent een enorme ervaring rijker, je bent sterker. Ook geeft de stage je de kans een vreemde taal beter te leren spreken en begrijpen. Je stage buitenland vergroot je wereldbeeld.

  • Je leert nieuwe mensen kennen, je vergroot je netwerk.

Je stageperiode geeft je de kans nieuwe mensen te leren kennen in het land waar je een tijdje leeft en woont. Dit is niet alleen leuk, je leert hierdoor ook jezelf beter kennen, wordt beter in het bedenken van oplossingen bij problemen. Dit kunnen praktische problemen zijn of verschillen door communicatie. De nieuwe contacten kunnen je ook van pas komen in je latere leven en je loopbaan.

  • Persoonlijke ontwikkeling.

Je moet van alles regelen voor je op stage kunt gaan. Ook in je nieuwe omgeving moet je van alles leren en proberen. Dat is een uitdaging, je leert jezelf er beter door kennen. Af en toe moet je behoorlijk flexibel zijn in je nieuwe omgeving. Dit kan op je werk zijn, je omgeving, het weer en bijvoorbeeld het eten is vaak ook heel anders. Een buitenland stage is dan ook een prachtige ervaring voor het leven.

  • Je vergroot je kansen op de arbeidsmarkt.

De stage in het buitenland is ook goed voor je Curriculum Vitae. Het wordt door werkgevers erg gewaardeerd als je buitenland ervaring hebt opgedaan, hiermee onderscheid je je meteen van andere sollicitanten die dat niet op hun CV hebben. Je kansen op de arbeidsmarkt worden groter door je buitenland ervaring.

  • Een uniek avontuur.

Kortom een stage buitenland is geweldige ervaring die je aangaat. Je zult voortaan op een andere manier tegen de wereld aankijken. Neem die kans!

Agrixperience stage buitenland ervaring